Fijne wandeling door Joure met Augmented Reality

Wandel door Joure met de MeAR Fryslân app en ontmoet Douwe Egberts in levende lijve! In deze app zit een gratis wandeling door historisch Joure. Laat je aangenaam verrassen en ontdek bijzondere verhalen tijdens deze mooie wandelroute! De MeAR Fryslân app werkt met behulp van location-based storytelling. Je bent ongeveer een uur onderweg. Met behulp van de Augmented Reality zie je via je smartphone dingen die er niet echt zijn, doordat er als het ware een digitale laag over de werkelijkheid wordt gelegd.

Hoe gebruik je de MeAR app?

Ga naar de Google Play Store of de App Store. Download daar de MEAR Fryslân app. Dit werkt het snelst via WiFi. Er wordt je vervolgens gevraagd om toestemming te geven voor het gebruik van je locatie. Anders kan de App namelijk geen gebruik maken van GPS. Mocht de MeAR Fryslân App niet verschijnen in de store dan is je telefoon mogelijk niet geschikt voor Augmented reality.

Bij het eerste gebruik van de App verschijnt er een uitleg menu op je scherm. Lees dit door. Hierna kun je de app starten. Mocht je terug willen keren naar het uitleg menu, klik dan tijdens de route rechtsboven in het scherm, en je bent terug in het uitleg menu.

Download de MeAr app gratis!

Nadat je de route hebt gedownload, word je gevraagd om de routekaart te downloaden. Dit is de overzichtskaart van de wandeling met de belevingspunten. Wanneer je een belevingspunt hebt geopend, verschijnt er onderaan de pagina een ‘beleef meer’ button. Druk op deze button, draai je toestel horizontaal en druk op de ‘play’ button. De Augmente Reality beleving start dan op. PS. zorg ervoor dat je scherminstelling op automatisch meedraaien staat ingesteld.

Helpdesk

Problemen met de App of met het downloaden? Check eerst of je voldoende geheugen hebt. Het kan ook helpen de App even helemaal af te sluiten en opnieuw op te starten. Blijf je problemen ervaren met de App? Neem dan contact op met helpdesk van MEAR Fryslân: 06-26 08 39 04 of stuur een e-mail naar http://[email protected]. Zij helpen je graag op weg!