13 jan.
24 apr.

Filmhuis Joure

Ook in 2024 vertoond Filmhuis Joure diverse films in Museum Joure.

12 feb.
1 jun.

Expositie van Joukje Zijnstra

In de Bibliotheek in Joure is van 12 februari tot 1 juni een expositie van Joukje Zijnstra.

12 feb.
31 mei

Kunst uit kringloop

In het gemeentehuis in Joure is van 12 februari tot 1 juni de expositie ‘Kunst uit kringloop’ te zien.

25 feb.

Lezing Doopsgezinden in Friesland door Cor Trompetter

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk in Joure, verzorgt Cor Trompetter een lezing over zijn boek Doopsgezinden in Friesland 1530-1850

2 mrt.

Workshop ‘Schilderen als rouwdoorleving’

Uiting geven aan je rouw en ervaringen delen met anderen die hetzelfde proces doormaken of hebben doorgemaakt. Je emoties omzetten in kleuren en vormen.

2 mrt.

Modeltreinbeurs Joure

Modeltreinbeurs in ’t Haske, Vegelinsweg 20 te Joure.  

9 mrt.
16 mrt.

Fryske Krite De Jouwer: De Schoonmaaksters

Friestalig toneelstuk over vier vrouwen die op de afdeling Huishouding van een middelgrote onderwijsinstelling werken. Normaal gesproken zijn zij met z’n vijven, maar één van hen komt niet opdagen.

24 mrt.

Lezing ‘Doopsgezinden wereldwijd’ door Henk Stenvers

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk in Joure, verzorgt Henk Stenvers een lezing over de Doopsgezinden wereldwijd. Henk Stenvers is voorzitter van Mennonite World Conference

24 mrt.

De Matthäus-traditie in Joure

Op Palmzondag organiseert de Stichting Passie voor de Kunst in de Hobbe van Baerdt Tsjerke te Joure onder leiding van Jan Vermaning een uitvoering van de Mathäus Passion.

30 mrt.
1 apr.

Open Huis Fransje Versloot

Het paasweekend staan de deuren wagenwijd open. Met name schilderkunst, maar ook een bijzondere collectie autoposters en affiches zijn te zien en deels te koop.

6 apr.

Open camping dag

Zet in je agenda! Op zaterdag 6 april 2024 is het tijd voor de Open Camping Dag 2024

18 mei

Joure onder de wol

Tijdens dit wolfeest alles in het teken van wol.

De markt staat in het teken van het bewerken van geschoren vachten, en het verwerken van wol door te spinnen, breien, haken, vilten of anders creatief bezig te zijn.

19 mei

Optreden Hesston College Choir op en aan het water

Sinds 40 jaar komt het Hesston College Choir uit Kansas (USA) om de twee jaar in Joure. In 2024 voor de 20ste keer.
Optredens van het Hesston College Choir op zondagmiddag 19 mei in Broek (op en aan het water) en op maandagavond 20 mei in de Doopsgezinde Kerk te Joure.

20 mei

Optreden Heston College Choir in Doopsgezinde kerk Joure

Sinds 40 jaar komt het Hesston College Choir uit Kansas (USA) om de twee jaar in Joure. In 2024 voor de 20ste keer.
Optredens van het Hesston College Choir op zondagmiddag 19 mei in Broek (op en aan het water) en op maandagavond 20 mei in de Doopsgezinde Kerk te Joure.

30 jun.

“De Zandmadam” Lipkje Ferwerda

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk in Joure, is er speciaal voor (klein)kinderen ‘De Zandmadam’ Lipkje Ferwerda. Ze laat jong en oud kennismaken met de betoverende wereld van het zandtekenen.

24 jul.
28 jul.

Friese Ballonfeesten

Het grootste ballonfestival van Nederland met een boordevol programma vindt plaats van 24 t/m 28 juli 2024.

25 aug.

Film Oud Joure

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk in Joure wordt er in samenwerking met museum Joure een film getoond over Oud Joure. Het is een nieuw gemonteerde film, waar verschillend oud materiaal in verwerkt is.

22 sep.

Reünie Doopsgezinde kerk Joure met optreden U2 tribute band

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk in Joure, is er reünie voor een iedere die betrokken is/was bij de kerk via Zondagsschool, jeugdwerk, gospelgroep of andere groepen of kampen. Met als speciaal programma een optreden van de Jan Andries de Boer en de U2 tribute band.

27 okt.

Boekpresentatie ‘Menniste tsjerke Joure’ geschreven door Freark Marten Ringnalda

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk in Joure, verschijnt er een schitterend boek over de geschiedenis van de kerk, maar ook over de doopsgezinde gemeente en haar activiteiten. Verhalen van vroeger, anekdotes en de foto’s maakt het tot een fraai naslagwerk

17 nov.

Lezing ‘Van oergraan tot mennobrood’ door Menno de Vries

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk in Joure, verteld Menno de Vries over de geschiedenis van Turkey Red wheat, hoe het graan terugkwam in Nederland en hoe het verbouwd wordt. Mennobrood en andere producten van Mevrouw de Molenaar zijn deze middag te koop.

22 dec.

Korendag ‘Geluid uit de kerk’

Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk in Joure, laten ze nog een keer goed van zich horen met ‘Geluid uit de kerk! Korendag!’
Verschillende koren, solisten en muzikanten verzorgen een muzikale inleiding naar de kerst