Selfie bij kunstwerk Kaskade

Bekijk gratis het zes (!) meter hoge kunstwerk van Klaas Gubbels. Klaas Gubbels is een toonaangevende Nederlandse kunstenaar die alledaagse voorwerpen gebruikt als motief voor zijn kunstwerken. Bij Kaskade verbeeldt hij koffie- & theepotten van rood cortenstaal. Dat maakt ‘de bakermat van Douwe Egberts’ een logisch thuis voor het kunstwerk, dat voorheen in Amsterdam te bewonderen was. Bijzonder is ook dat het kunstwerk dankzij een crowdfunding naar Joure is verhuisd. In zijn schilderijen, beelden, grafiek en objecten streeft Gubbels naar de essentie, naar de ‘waarheid’ van het kunstwerk. Zijn zoektocht naar eenvoud maakt hem tot een van de toonaangevende kunstenaars van ons land.

Crowdfunding

Het beeld van 6 meter hoog heeft een plaats gekregen in het parkje voor Museum Joure. Bijzonder is dat de kosten van de aankoop en plaatsing helemaal gedragen werden door bijdragen van bedrijven, organisaties en particulieren en tot stand komt zonder gemeentelijke subsidie. De crowdfunding en plaatsing is georganiseerd door stichting Jouster Koffiepot.

Feestlijk onthuld door Gubbels zelf

Op 19 september 2020 werd Kaskade feestelijk onthuld door de maker. John Brands, voorzitter van het Managementteam Nederland van Jacobs Douwe Egberts, verrichtte de officiële handeling.