Bezoek Museum Joure

Museum Joure is een verrassend maakmuseum middenin het centrum van Joure.

Beroemd middelpunt is de eerste fabriek van Douwe Egberts, waar je het verhaal achter dit wereldberoemde merk beleeft. Ook zeker de moeite waard zijn de fotogenieke Metaalfabriek van Keverling, waar vroeger koper gegoten werd, en de authentieke Drukkerij waar iedere donderdag drukkers in actie zijn. Een deur verder vind je een Friese Klokkenmakerij én de grootste collectie Friese klokken ter wereld.

In totaal bestaat het museum uit 10 monumentale gebouwen, samen het oudste industrieterrein van Joure. Hier was altijd veel bedrijvigheid, en dat is er nog steeds. In Museum Joure beleef je de passie voor het maken en kun je natuurlijk ook zelf aan de slag! 

Museum Joure is leuk voor jong en oud(er) en ook ideaal voor groepen. Lekker struinen tussen en in de monumentale panden en na afloop genieten van een (gratis) kopje Douwe Egberts koffie of thee in het sfeervolle museumcafé. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op ons tuinterras, waar een grote kastanjeboom je natuurlijke parasol is.

Vergeet niet om even te sneupen in De Witte Os, het bekende winkeltje waar Douwe Egberts ooit begon. Waan je even in de 19de eeuw met de versgebrande koffie, losse soorten thee, polkabrokken, zoethout, anijs en vele andere waren ‘van toen’. De inrichting van de winkel, met het balkenplafond, de kalkmuren en houten vloer, geeft een goede indruk van hoe het er vroeger uitzag.

Koop hier je ticket voor het museum.