Lezing ‘Van oergraan tot mennobrood’ door Menno de Vries

Activiteit in november ter gelegenheid van 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk te Joure.

Op zondagmiddag 17 november verzorgt Menno de Boer een lezing over zijn boek “Van Oergraan tot Mennobrood”.

De Doopsgezinde Gemeente Joure maakt van 2024 een feestelijk jaar, want het kerkgebouw is dan 200 jaar oud. Een jaar met elke maand wel een bijzondere activiteit. Op zondagmiddag 17 november om 17.00 uur, zijn niet alleen de leden van onze gemeente uitgenodigd, maar iedereen die belangstrelling heeft voor deze lezing.

In 2019 kwam het oergraan “Turkey Red” terug in Nederland. Menno de Vries verbouwt op een stuk land tussen Witmarsum en Pingjum dit speciale graan. Na oogsten en schoonmaken gaat Christa Bruggenkamp er mee aan de slag om er Mennobrood van te bakken. Zij is molenaar en bakker en heeft haar bakkerij naast de molen in Witmarsum.

Menno de Vries zal ons in zijn lezing meenemen naar de geschiedenis van Turkey Red Wheat, hoe het graan terug kwam in Nederland en hoe het verbouwd wordt. Het telen van Turkey Red Wheat gaat namelijk anders dan het traditionele graan.

Mennobrood en andere producten van Mevrouw de Molenaar Christa Bruggenkamp zijn deze middag te koop. Dit geldt ook voor het boekje “van Oerbrood tot Mennobrood”.

Na de lezing is er een mogelijkheid om soep en brood mee te eten.

Wil je blijven eten? Geef dit door via het aanmeldingsformulier* op de website www.doopsgezindjoure.nl/jubileum.

*Allergie of dieet kan hier worden doorgegeven.

Lezing Menno de Vries, 17 november om 17.00 uur in de Doopsgezinde Kerk, Midstraat 70 te Joure. Toegang is gratis