Expositie Rinny Koornstra

Tekenen en schilderen is de passie van Rinny Koornstra (1961) geboren en woonachtig in Oudemirdum en heeft ze van jongs af aan gedaan.

Van 1977 t/m 1992 is ze er beroepsmatig mee bezig als plateelschilder van Makkumer aardewerk. Ze volgt van 2013 t/m 2020 diverse teken/schilder opleidingen: o.a. ‘Kunst & Vormgeving’ bij Crejat (de nieuwe Kunstacademie in Alkmaar) en bij de Kunst Academie Friesland in Leeuwarden. Gevolgd door een ‘Masterclass’ bij Academie De Werker in Groningen.

Natuur en vooral de zee, maar ook herinneringen en gedichten die haar raken zijn een inspiratiebron voor haar. Een thema vormt zich vaak gaandeweg en verwerkt ze in abstracte of geabstraheerde schilderijen geschilderd in acryl of olieverf.
In haar kunst geeft Rinny vaak haar gedachten en fantasieën weer en soms zoals ze de buitenwereld graag zou zien. Omdat zoals ze zegt: “De werkelijkheid in mijn beleving niet bestaat.”  Ze laat zich graag leiden door intuïtie met de uitdaging om zichzelf telkens weer te overtreffen. Juist dat maakt het eindresultaat verrassend.

Met haar werk wil ze de schoonheid laten zien die zich openbaart als er door een bepaalde lichtinval bijzondere kleureffecten kunnen verschijnen in verroeste, verdorde en vergane materie.Het zijn zeer sterk uitvergrote fragmenten. Vandaar de titel ‘Light in decline’.

De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur  www.keunstenkeur.nl