“De Zandmadam” Lipkje Ferwerda

Activiteit in juni ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van de Doopsgezinde Kerk te Joure.

Zandtekenen door “De Zandmadam” Lipkje Ferwerda op zondagmiddag 30 juni.

De Doopsgezinde Gemeente Joure maakt van 2024 een feestelijk jaar, want het kerkgebouw is dan 200 jaar oud. Het wordt een jaar met elke maand wel een bijzondere activiteit, waar niet alleen de leden van onze gemeente, maar ook anderen van harte welkom zijn. In dit geval is de voorstelling speciaal voor (klein)kinderen bedoeld.

In de kerk laat zondagmiddag 30 juni “De Zandmadam” Lipkje Ferwerda jong en oud kennismaken met de betoverende wereld van het zandtekenen. 

Op een verlichte glasplaat wordt met de hand zand gestrooid, geveegd en verschoven. Zo ontstaat er een zandschilderij en wordt het verhaal van “De Ark van Noach” verteld. Door middel van projectie op een scherm is het verhaal levensgroot zichtbaar en zijn alle handelingen van de zandmadam te volgen.
 
Na de voorstelling kunnen de kinderen zelf met zand tekenen of spelen en zijn er verschillende andere activiteiten zoals een muziekworkshop, knutselen  en wordt er samen met de kinderen een groot kunstwerk gemaakt ter herinnering aan het jubileum. Ook is er een poffertjeskraam aanwezig.

De voorstelling begint om 15.30 uur in de Doopsgezinde Kerk, Midstraat 70 te Joure. Toegang is gratis