Activiteiten

In Joure kun je je prima een dagdeel, een dag of langer vermaken: gezellig winkelen in de midstraat – in de volksmond ‘De MID’ – en een terrasje meepakken. Een bezoek aan Museum Joure of het puzzelmuseum. Joure is ook een fijne uitvalsbasis om de mooie afwisselende omgeving nader te verkennen: per boot, fiets of op een retroscooter. Blijf dan vooral gezellig een of meer nachten slapen. Welkom!

3x echte Jouster lekkernijen

Heb jij deze drie echte Jouster lekkernijen als eens gegeten? Lekker voor bij de koffie of gewoon tussendoor! Verkrijgbaar bij de bakkers in Joure en bij de Museumwinkel ‘De Witte Os’.

4x verassend overnachten

Joure is meer dan de moeite waard om wat langer te verblijven, ook als uitvalsbasis om de omgeving nader te verkennen. Dus kom gerust een paar nachten slapen in één van de diverse overnachtingsgelegenheden. Hierbij vier fijne en verrassende voorbeelden. Lekker sliepe!

5x Joure koffie!

Vijf koffie hotspots in Joure!

Bezoek de ambachtslieden

Joure kent een rijke geschiedenis van ambacht. Met name klokkenmakers waren er vroeger zeer ruim vertegenwoordigd. Tegenwoordig kun je deze deze geschiedenis nog steeds terug vinden bij een aantal ambachtslieden in Joure!

Naar de kroeg in Joure

De gezelligste kroegen en cafe’s in Joure!

Naar een museum

Midden in de Midstraat vind je ‘Douwe Egberts’ museum Joure. Een bezoek aan dit museum mag niet ontbreken wanneer je in Joure bent. Loop ook zeker nog even binnen bij de Jouster Klokkenmakerij aan het Douwe Egbertsplein. Een museum dat je ongetwijfeld aangenaam zal verrassen is het Puzzelmuseum.

Op pad met de kinderen

Voor jong en oud is er in Joure van alles te doen en te beleven: zowel indoor als lekker buiten. Voor elk weertype is er een passende activiteit!

Uit eten in Joure

Kom gezellig genieten in één van de sfeervolle restaurants in Joure.

Varen

Vaar vanuit Joure over de Langweerder Wielen, het Sneekermeer en alle andere meren die Friesland rijk is. Geniet van de ultieme vrijheid op het water en bepaal één of meerdere dagen je eigen route.

Wandelen en Fietsen

Joure en omgeving zijn prachtig. Er is zoveel moois te zien! Ontdek en verken het op de fiets of wandelend.

Winkelen in Joure

Joure heeft een gezellige één kilometer lange sfeervolle winkelstraat: de Midstraat – in de volksmond De MID. De MID vormt het hart van Joure en biedt je een mooie mix van lokale ondernemers, speciaalzaken, ambachtslieden, bekende winkelketens, aangevuld met gevarieerde horeca, terrassen en museum Joure. In de MID vind je alles wat je nodig hebt. En… parkeren in Joure is gratis!

Plattegrond van de MID & omgeving

Ben je in ‘koffiestad’ Joure? Loop dan zeker even bij de VVV aan de MIDstraat 99 binnen om deze gratis… »

Joure Koffie ! magazine

Om te laten zien wat Joure allemaal voor moois te bieden heeft, verscheen donderdag 10 juni het Joure Koffie! Magazine…. »

Douwe Egberts, Koffie en Joure

De koffieplant komt oorspronkelijk uit Ethiopië, maar islamitische pelgrims brachten in de 16e eeuw koffiebonen met zich mee op reis… »

Beklim de Jouster Toer en ontdek de verhalen

Bezoek met een gids deze mooie toren (toer) en laat je verrassen door de mooie verhalen! De kerk is vernoemd… »

‘Varen’ over Joure tijdens een Ballonvaart

Een ballonvaart maak je niet elke dag mee. Dat maakt ballonvaren dan ook iets heel bijzonders. Tijdens een ballonvaart leer… »

Onspannen bij Welness in Joure

Even uitrusten. Geen prikkels van buitenaf, dus laat vooral je telefoon en je laptop in je kluisje. Bij Welness &… »