Swipe Dei Joure

Sport, spanning èn spektakel op de Nutsbaan van Joure! Zoals altijd een afwisselend programma van 9 koersen en tussendoor Friese Paarden en Pony race. De traditionele Swipe koers met huldiging! En ook dit jaar weer een ‘Fjouwer fan ‘e Jouwer’ koers. Er is een taxi pendeldienst. Entree is gratis! Aanvang 16:00 uur.

De harddraverij en renvereniging Joure bestaat al sinds 1885 en is hiermee een van de oudste drafsportverenigingen van Nederland.Sinds 1928 worden op de Nutsbaan in Joure draverijen gehouden, tweemaal per jaar koersen we hier.

Begin juli de ‘Swipedei’, waaronder de draverij om de ‘Gouden Swipe” en eind september of begin oktober de kermiskoersen. Beide evenementen worden goed bezocht. 

De bezoekersaantallen van de drafbaan in Joure behoren tot de hoogste van Nederland. Mede door de unieke sfeer in Joure komen mensen van heinde en ver om een gezellige middag te beleven.

Joure staat dan ook elk jaar weer garant voor spektakel. Dus kom de sfeer proeven onder het genot van een hapje en een drankje. Entree is gratis!

U zult er geen spijt van krijgen.

Klaas de Wrede
Voorzitter

Vanaf 2019 is er is er een speciale ‘Jouster Toer’ wisseltrofee koers.
De winnaar ontvangt deze speciale wisseltrofee . Dit prachtige kunstwerk is gemaakt door
Meester Goudsmid Watze v/d Wal sieraden in Joure.